Om

Vem är vi?

Vi som äger dagiset är Tamara och Slawik (sambos sedan 2006).

Tamara heter jag, född 1986 har masterexamen på avancerad nivå inom husdjursvetenskap vid Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala. Syftet med mitt examensarbete The welfare of dogs in Sweden, assessed from official animal welfare control http://stud.epsilon.slu.se/9372/ var att ge en bedömning över hundvälfärd i Sverige från den officiella Jordbruksverkets djurskyddskontrollen. Utbildningen har gett mig en djupare förståelse och kunskap om sällskapsdjur. Dessutom har jag goda kunskaper om hundens beteendebehov och etologi, hund nutrition, -hälsa, -genetik, och reproduktion , anthrozoology, djurskydd och djurvälfärd samt svensk djurskyddslagstiftning och mm.

Under 6 år har jag jobbat som hundskötare på ett hundhotell/dagis i Stockholm och 2 år som volontär djurskötare på en ideell förening för hemlösa djur i Tartu, Estland. Det har gett mig en stor erfarenhet och ett gediget hundkunnande.

Hundar är ett av mina absolut största intressen!!! Jag har alltid haft hundar omkring mig sen jag var liten. Därför får jag njutning, glädje och livsenergi av att driva hunddagiset. Annars har jag ett heltidsjobb som djurtekniker på Karolinska Institutet i Solna där alla medarbetare på ett avgörande sätt bidrar till att förbättra människors hälsa. Vi kämpar bland annat mot cancer, diabetes och flera andra allvarliga sjukdomar.

Slawik född 1985 har gått ekonomiutbildning vid Estlands Lantbruksuniversitet, Tartu. Han sköter faktureringen och ser till att alla räkningar är betalda i tid och att företaget utvecklas samt att alla kunder och medarbetare är nöjda. Slawiks intressen är ekonomi, hundar, bilar, teknik och han är mycket kär i katter.

Jag och Slawik äger en långhårig dvärgtax hane Leo och en huskatt Iriska som är mycket kelig och snäll mot hundar. Våran hund Leo född 2010 är en omplaceringshund med en stark separationsångest. Leo har gått hos olika dagmattar och en gång har vi tyvärr anlitat en oseriös och okunnig hundvakt. Eftersom det är alltid fix och trix att hitta en pålitlig hundvakt eller få en plats på ett bra hunddagis har det blivit en av anledningarna för oss att ha eget dagis. Därför att vi själva har en känslig hund ställer vi självklart höga krav på vårt hunddagis!!!

Vi som arbetar på dagiset är Linda och Johanna.

Linda född 1992 är en positiv tjej med lugn personlighet och erfarenhet av att hantera hundar i grupp, har hundutbildning vilken innehåller: beteende hos hundar, problemhundar och problemhundägare, stress hos hundar, djurskyddslagstiftningen, raskunskap, smittspridning, enklare hundsjukvård. Linda är van att röra mycket på sig och älskar umgås med sin hund Nicke parson jack russell terrier född 2008. Linda kan enklare trimning/ryckning på strävhåriga raser. Dessutom har hon jobbat flera år på ett hundpensionat/dagis och varit volontär på en idieell förening för hemlösa hundar i Spanien.

Johanna född 1993 är en social tjej full av energi som älskar prata både med hundar och kunder.Hon är en bra, tydlig, bestämd och lugn flockledare för alla våra dagishundar. Tidigare i livet har Johanna jobbat på ett förskola och det har lärt henne att vara stresstålig och att ständigt kunna vara mentalt närvarande och fokuserad. Johanna äger ingen egen hund och därför ger hon all sin kärlek till våra daghundar. Hon älskar alla hundar och är extra förtjust i alla biffiga hundraser såsom engelsk bulldog, staffordshire bullterrier och fransk bulldog.

Solna Hundhuset strävar till att varje enskild hund som lämnas hos oss skall må bra!!!!!